Tarieven

Omdat ik met de Ouderenpraktijk onafhankelijk werk, buiten een GGZ of verpleeghuis, worden mijn diensten niet direct vergoed door de zorgverzekeraar.

U kunt wel bij uw ziektekostenverzekeraar vragen om een vergoeding (soms lukt dat).
Mijn dienstverlening als specialist ouderengeneeskunde is BTW-vrij en zijn als zorgkosten aftrekbaar voor de belastingen.

Tarieven 2024

  95 euro start-tarief 1e telefonisch/teams consult (45 min)
  95 euro uur-tarief daarna
120 euro uur-tarief bij consult aan huis
500 euro abb-tarief voor 6 maanden

 

Telefonische Consultatie

Voor meedenken en advies geven op basis van deskundigheid en ervaring in ouderenzorg en geneeskunde (dus zonder onderzoek of diagnostiek) reken ik 95 euro voor een eerste telefonisch of beeldbel-consult van ongeveer 45 minuten.
In overleg bied ik aanvullend een verslag, telefonisch overleg met de huisarts of een brief ten behoeve van verwijzing of indicatie tegen een uurtarief van 95 euro.

 

Consult aan huis

Soms is consult aan huis gewenst, meestal is dat buiten mij om via de huisarts mogelijk binnen de verzekerde zorg. Als ik als onafhankelijke arts toch een consult aan huis doe, vraag ik 125 euro per uur en reken ik ook verslagtijd, de helft van mijn reistijd plus 0,35 ct per kilometer.

 

‘Snel Contact’ Abonnement

Wie meer direct en meer regelmatig contact wil, bied ik een ‘snel contact’ abonnement aan. Je legt je vast voor steeds een half jaar voor 500 euro.
Met een abonnement:

– mag je me bellen en appen (via Telegram of WhatsApp),

– krijg je max 1 uur contacttijd per maand (gesprekstijd, app-tijd en evt. tijd voor schriftelijk verslag) 

– en reken ik voor een eventueel persoonlijk consult het 95-euro tarief.

 

Overige dienstverlening als ZZP’er

In overleg werk ik als consulent of waarnemer voor andere organisaties, geef ik onderwijs en doe adviesklussen voor bedrijven.
Offertes op aanvraag.