Blogs

Hieronder een overzicht van de blogs die ik in de loop der tijd heb geschreven.
Via de kolom rechts kan je op onderwerp informatie zoeken.

Polderen in de Ouderenzorg

Polderen in de Ouderenzorg

Harriet zucht als iemand die examen moet doen en niet weet wat de opgaven zullen zijn. Ze wacht op Ria, die aardige vriendin die haar opzoekt en soms helpt met een klusje. Ze is natuurlijk best zelfstandig, ze moest wel, want ze is nooit getrouwd geweest, expres niet,...

Lees meer
Podcast Bob

Podcast Bob

Bob, is de podcast waar ik aan mee mocht werken. Het is de aller aller leukste klus die ik in de laatste 5 jaar mocht doen. In 2017 nemen de makers van het podcast-collectief Schik contact met me op. Ze zijn bezig met het maken van een podcast over Elisa, ,...

Lees meer
Haperende hersenen: Help!

Haperende hersenen: Help!

Als er rust is en duidelijkheid in de situatie dan kan iemand goed functioneren. Op het moment dat er sprake is van vermoeidheid, veel dingen tegelijk, emoties of onverwachte situaties ‘hapert’ het brein.

Lees meer
Hersenkunde alla Anneke vd Plaats

Hersenkunde alla Anneke vd Plaats

In januari 2016 mocht ik in Alzheimercafe van Amsterdam West de mensen toespreken over de hersenkunde van collega Anneke vd Plaats. Ik heb uitleg gegeven op een voor iedereen begrijpelijke manier hoe de hersenen werken, dat bij hersenschade het denken minder goed gaat...

Lees meer
Recept: goed oud worden

Recept: goed oud worden

Als arts kom ik voortdurend in contact met ouderen met gebreken, ongemakken en problemen. Dan hoor ik de hulpvraag: “Dokter, kunt u mij beter maken?” Maar het is beter gebruik te maken van het recept: goed oud worden. Ooit was ik als internist in opleiding gebrand op...

Lees meer

Archief